Неработни денови Македонија

Денес е петок 27. 05. 2022. Cледниот празник е 2. 8. Илинден - Ден на Републиката.
Датум Ден Неработен ден
01. 01. 2022. сабота Нова година
07. 01. 2022. петок Божик
24. 04. 2022. недела Велигден
25. 04. 2022. понеделник Втор ден Велигден
01. 05. 2022. недела Ден на трудот
02. 05. 2022. понеделник Ден на трудот
02. 05. 2022. понеделник Рамазан Бајрам, првиот ден
24. 05. 2022. вторник Св. Кирили Методиј
02. 08. 2022. вторник Илинден - Ден на Републиката
08. 09. 2022. четврток Ден на независноста
11. 10. 2022. вторник Ден на народното востание
23. 10. 2022. недела Ден на македонската револуционерна борба
24. 10. 2022. понеделник Ден на македонската револуционерна борба
08. 12. 2022. четврток Св. Климент Охридски

Доколку празниците паѓаат во недела, наредниот ден се смета за неработен.

Ден Датум Неработен ден Bероисповед | Заедница
чет 06. 01. 2022.Бадникправославна
сре 19. 01. 2022.Богојавлениеправославна
чет 27. 01. 2022.Свети Савасрпската
пет 08. 04. 2022.Меѓународен ден на Ромитеромската
пон 18. 04. 2022.Bтор ден Велигденкатоличка
пет 22. 04. 2022.Велики Петокправославна
пон 23. 05. 2022.Национален ден на Властитевлашката
пет 10. 06. 2022.Петок пред Духовденправославна
саб 09. 07. 2022.Курбан Бајрам, првиот денмуслиманска
нед 28. 08. 2022.Успение на Пресвета Богородицаправославна
сре 28. 09. 2022.Меѓународен ден на Бошњацитебошњачката
сре 05. 10. 2022.Јом Кипур, првиот деневрејската
вто 01. 11. 2022.Cите Cветцикатоличка
вто 22. 11. 2022.Ден на Албанската азбукаалбанската
чет 21. 12. 2022.Ден на настава на турски јазиктурската
нед 25. 12. 2022.Божиккатоличка

Nerabotni denovi 2022

Календар 2022 година


Nerabotni denovi 2023

Календар 2023 година


Nerabotni denovi 2024

Календар 2024 година